Voimistelupäivät 2021 ja Lumo-finaali

Asiantuntijaseminaari

Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa

Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään lauantaina 6.6. klo 12-15.30 seminaari urheilijan ravitsemuksesta. Seminaarissa kuullaan huippuasiantuntijoiden esityksiä urheilijan ravitsemuksesta ja pureudutaan erityisesti siihen, mitkä ovat esteettisten lajien erityisvaatimukset ravitsemuksen suhteen ja kuinka niihin vastataan käytännössä.

Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun, jossa kokemuksia jakavat asiantuntijoiden ohella myös voimistelijat, valmentajat ja vanhemmat. Mukana on mm. kokenut rytmisen voimistelun arvokisaedustaja Jouki Tikkanen ja OVO team kapteeni Aurora Kapanen. Tule mukaan kuulemaan, kokemaan ja oppimaan!

Liput:
30€ osallistuja
20€ Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntija ry jäsenet
Kilpailija- ja tapahtumapassilla on seminaariin vapaa pääsy. Ilmoittauduttehan kuitenkin seminaariin. Paikkoja on seminaariin rajallinen määrä.

Ilmoittaudu seminaariin tästä!

Seminaarin ohjelma

klo 12.00 Seminaarin avaus, Maria Lankinen
klo 12.05 Esteettisten lajien ravitsemuksen erityiskysymykset, Laura Manner
klo 13.00 Taitolajien urheilijoiden tyypillisimmät terveyshaasteet ja ennaltaehkäisy, Elisa Neuvonen
Naisurheilijoiden erityishaasteita tarkastellaan lääketieteen näkökulmasta sekä tarkastellaan erilaisia hoitopolkuja urheilijan terveydenhuollossa.
klo 13.45 Terve voimistelija julkistus, Veera Kainulainen
klo 14.00 Paneelikeskustelu, Veera Kainulainen

Seminaarin asiantuntijat

Laura Manner, urheiluravitsemuksen asiantuntija, ETM (ravitsemustiede, Helsingin yliopisto), Personal Trainer (Trainer Lab)

Laura toimii Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian sekä Suomen Olympiakomitean ravitsemusasiantuntijana. Hän on työskennellyt taitolajien parissa sekä urheilijoiden että valmentajien tukena jo pitkään. Työssään hän hyödyntää omaa lajitaustaansa tanssin ja voimistelun parissa, mistä on etua lajien erityishaasteiden kohtaamisessa. Lauran työn lähtökohtana on terve ja hyvinvoiva urheilija, joka kokee iloa sekä urheilusta että syömisestä!

Elisa Neuvonen, LL, tutkija, kilpakävelijä

Elisa on Kuopiosta vuonna 2016 valmistunut lääkäri ja hänellä on taustalla myös useiden vuosien mittainen, edelleen aktiivinen kilpaurheilu-ura. Hän harjoittelee ja kilpailee kansainvälisellä tasolla kilpakävelijänä. Urheilun ohella Elisa toimii tällä hetkellä pääsääntöisesti tutkijana. Hän on sekä ammatti- että harrastustaustansa puolesta kiinnostunut liikuntalääketieteestä ja ravitsemusasioista.